Skip to content

Hvor vigtigt er det lige?

  • by

Kender du følelsen af at gå glib af noget vigtigt? Eller bare tanken om at der kunne ske være noget spændende her, så jeg bare se for hvis ikke så kunne jeg jo risikere at då glib af det.

Retorisk spørgsmål, I know. …og jeg synes faktisk kun at det bliver værre.

Jeg får 3 fagblade, 100 nyhedsmails med spændende indhold, der har aldrig været så mange gode blogs, Twitter og Google Plus løber over med spændende links. Netflix, HBO og dr.tv. Og, oh nej: YOUTUBE! Jeg bliver helt blå i hovedet.

Jeg gemmer snart sagt alt jeg falder over. Bare det har bare den mindste skygge af noget interessant over sig. Links fra Twitter bliver favorite’et, artikler gemmer jeg som pdf, videoer på se senere-lister og havde jeg en harddiskoptager ville jeg sikkert også optage alt muligt. Jeg har endeløse lister over ting at se og læse.

Sagen er bare at det er en forsvindende lille procentdel jeg rent fantastisk vender tilbage til eller i det hele taget kan huske, at jeg har gemt. En meget stor del af alt materialet er forældet når jeg når til det. Nå ja, var det alligevel ikke så spændende eller også er vo blevet klogere så indholdet er mangelfuldt eller ske ligefrem forkert.

Så spørger jeg så hvor vigtigt er det lige for mig?

Der er vel ingen fornuftig grund til at jeg stresser op over alt det, der glider forbi næsen uden at jeg oplever det.

Det er spildt energi og det pres jeg føler i situationen var unødvendigt. Men jeg gør det jo alligevel.

For mig har løsning været: Guppering

Jeg beslutter mig for et, to eller tre områder jeg vil læse op på. Og tvinger mig selv til at ignorere så meget af alt det andet som muligt. Det virker ikke altid, men det tager tippen af og jeg kan meget nemmere bestemme mig for om den enkelte artikel eller link er værd at gemme.

Det betyder samtidig også at jeg er meget mere fokuseret på at komme rundt om et emne. I stedet for at læse lidt her og der, får jeg i stedet et meget bedre overblik.

Lige nu koncentrer jeg mig og best Practise for webdesign, grundlæggende begynder-SEO og dyrlægers antibiotikabrug under operationer.

Det betyder også at hvis jeg falder over andre spændende emner og meget godt viralt indhold: “12 tegn på at din bank snyder dig” eller “Sådan undgår du højt blodtryk”, så vælger jeg at skøjte forbi. Emnerne er vigtige og interessante, men det er også skabt til at trække opmærksomheden. Sådan er det også med reklamerne for Netflix og titlerne på youtube-videoer.

Jeg dog godt indrømme at jeg i mange situationer falder over indhold, der intensere mig og som jeg ikke kan lade være at springe ind i. En af løsningerne har været at lave en folder på computeren med et specifik navn.

I stedet for at det ligger i en stor bunke, ligger det så klar og sorteret til fokuseret opmærksomhed senere. Det arbejder lidt imod princippet. Det ved jeg godt, men ingen er perfekte.

Så altså, bevist fokuseret opmærksomhed på maksimalt 3 udvalgte emner.

Min opfordring til dig nu er altså:

1) Skriv ned (f. eks. i en SMS til dig selv) hvilke 3 områder, du vil fokuserer på den næste uge.

2) Beslut dig samtidig for hvor meget andet ligegyldigt og lokkende indhold, du ikke vil klikke ind på.

Jeg håber at det kommer til at virke for dig, og hvis det gør hører jeg meget gerne om det. Fortæl mig også hvis du synes min ide er komplet idiotisk og hvad du så gør i stedet.