Skip to content

Top 10: Danmarks bedste godnatsange [tekst og musik]

  • by

DR spurgte for nogle år siden sine seer om hvilken godnatsang, de bedst kunne lide. Det kom der er en rigtig god top 10 ud af, som du kan se herunder. Er din favorit på listen?

Den oprindelige top 10 liste ligger på DR.dk.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om de øverste på listen bare har fået flest stemmer fordi folk bedst bare lige kunne huske den. Listen indeholder måske nærmere de godnatsange for børn, vi bedst husker mere end dem, der er bedst.

For mit vedkommende er det selvfølgelig også en ret god egenskab, at jeg kan huske den, hvorfor jeg faktisk oftest synger de to øverste på listen. Det er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med at de er “de bedste”. Top 10-listen indeholder dog nogle ret spændende sange (og et par overraskelser) et stykke nede.

Her på siden kan du finde både tekst om musik til alle sangene.

#1: Elefantens Vuggevise

Det er en næsten delt førsteplads med nr. 2, men Elefantens Vuggevise vinder altså som den mest populære vuggeviser i Danmark.

Den originale tekst er med tiden blevet kontroversiel, og den oprindelige tekst opfattes i dag som racistisk. Naturligt nok er teksten ændret og er nu en hyggelig lille fortælling om baby-elefantens eventyrlige familie.

Det er helt klart også en vinder hjemme hos os, og vi synger visen næsten hver aften.

Link: Få tekst og musik til Elefantens Vuggevise her…

#2: Solen Er Så Rød Mor

Som en meget tæt nr. 2 kommer Solen Er Så Rød Mor med næsten lige så mange stemmer som Elefantens Vuggevise. Tilsammen har de to sange langt flere stemmer end alle de andre sange på listen tilsammen.

Solen Er Så Rød Mor handler om en lille dreng, der undrer sig over natten og den mystik, den bringer med. Han tænker på om der bor drengene som ham på stjernerne. Efter at der er fundet vand på Mars, kan vi andre måske også have den slags tanker…

Link: Få tekst om musik til Solen Er Så Rød Mor her…

#3: Den Lille Ole Med Paraplyen

Ole Lukøje har selvfølgelig en helt særlig plads, men der er langt op til de andre to i antal stemmer.

Både sangen og Ole Lukøje har personifisering af salve søvnen og det eventyrlige i at drømme sødt uden begrænsninger for hvad fantasien kan finde på.

Link: Få tekst om musik til Den Lille Ole Med Paraplyen

#4: Pjerrot og Månen

“Pjerrot og Månen” eller “Pjerrot Sagde Til Månen” – kært barn har mange navne og sangen er helt sikkert en klassikker.

Sangen er dog ikke ret populær hverken her på siden eller hjemme hos os. Jeg kendte den faktisk ikke rigtig, før vi fik Søs Fengers CD i gave til en børnefødselsdag.

Måske har sangen fået en fjerdeplads netop på grund af den CD eller fordi det er en ældre og klassisk sang. Jeg ved det ikke. Det måske også skyldes at DR mest når en bestemt gruppe mennesker med et andet aldersgennemsnit end mit.

Link: Få tekst om musik til Pjerrot Sagde Til Månen

#5: Jeg er træt og går til ro

#6: Sigurds godnatsang

#7: Blops godnatsang

#8: Stille, hjerte, sol går ned

#9: Sov sødt, barnlille

#10: Stille nu

Er din favorit på listen? Hvilken godnatsang synger du for dine børn?

/Søren