Skip to content

Lille og sød, dejlig og blød [med alle fire strofer]

  • by

“Lille og sød. Dejlig og blød” er en dejlig lille sang at slutte dagen af på. Den er rolig og går i ring, så den er nemlig at blive helt saglig til.

Lille og sød
Dejlig og blød
Ligger du i mine arme
Jeg er hos dig 
Du er hos mig
Verden kan buldre og larme

Lille og sød 
Dejlig og blød 
Ligger du under min dyne
Jeg er hos dig
Du er hos mig
Himlen kan tordne og lyne

Lille og sød
Dejlig og blød
Ligger du her på min mave
Jeg er hos dig 
Du er hos mig’
Du er et under en gave

Lille og sød
Dejlig og blød
Ligger du trygt på din pude
Jeg er hos dig 
Du er hos mig’
Vinden kan ruske derude


Der er ikke så meget andet at sige om sangen. Den er stille og rolig og altid en farvorit her hos os.

Denne sang fremstiller en dyb og beskyttende kærlighed gennem sin blide og genkendelige tekst. Hver strofe skaber et billede af et lille væsen – sandsynligvis et barn – som ligger trygt i nærheden af en omsorgsfuld person. Sangens ordvalg, som “lille”, “sød”, “dejlig”, og “blød”, formidler en følelse af uskyld og skrøbelighed, som kontrasteres med den ydre verdens uforudsigelighed og støj, repræsenteret ved “buldre”, “tordne”, “lyne” og “ruske”.

Metaforisk kan sangen tolkes som en hyldest til den universelle kærlighed og beskyttelse, som en forælder eller værge føler overfor et barn. Uanset hvor stormfuldt og uforudsigeligt livet kan være, er der altid en tryghed og kærlighed, der beskytter og omslutter det lille væsen. Sangen minder os om, at i kærlighedens favn er man skærmet fra verdens kaos.