Skip to content

Nu Er Dagen Igen Forbi: Povl Kjøllers Godnatsang fra Kaj & Andrea

  • by

“Nu Er Dagen Igen Forbi”, Povl Kjøllers Godnatsang fra Kaj & Andreas

Nu er dagen igen forbi
Luk så øjnene i
Du skal sove til det bliver morgen igen

Bamsen …

Som en Bamse jo skal
Sig til ham at det er sovetid nu min ven
I er trætte begge to
I Har brug for ro

Og så er det allerbedst at sove

Nu er dagen igen forbi
Luk så øjnene i
Du skal sove til det bliver morgen igen

Ska’ du nu ha’ vand igen
Nej, la’ vræe med en
Læg dig nu og drøm noget dejligt

Nu er dagen igen forbi
Luk så øjnene i
Du skal sove til det bliver morgen igen

Denne sangtekst handler om at sove og om at lægge sig til at sove. – bum, så simpelt er det.

Sangen siger, at nu er dagen forbi og at det er tid til at lukke øjnene og sove til det bliver morgen igen. Sangen siger også, at bamsen skal sove og at det er allerbedst at sove, når man er træt.

Sangen siger også, at man ikke behøver at have vand igen, men at man skal lægge sig og drømme noget dejligt. Alt i alt handler denne sangtekst om at få ro og hvile i løbet af natten ved at sove.

Der er mange grunde til, at denne sangtekst kan være en god vuggevise. For det første handler sangen om at sove og om at få ro og hvile, hvilket kan være beroligende for et barn, der skal sove. Sangen siger også, at nu er dagen forbi og at det er tid til at lukke øjnene og sove til det bliver morgen igen, hvilket kan hjælpe barnet med at forstå, at natten er en tid, hvor man sover.

Sangen har også en rolig og beroligende rytme, som kan hjælpe barnet med at slappe af og falde til ro. Sangens repeterende struktur og simple tekst kan også være nemt for barnet at huske og følge, hvilket kan bidrage til at skabe en følelse af tryghed og sikkerhed.

Alt i alt kan denne sangtekst være en god vuggevise, fordi den handler om at sove, har en rolig og beroligende rytme og har en repeterende struktur og simple tekst, som kan være nemt for barnet at huske og følge.